anders abildgaard tv2

Værkstedet – nyt liv i gamle minder

En stor del af min august måned blev brugt sammen med en gruppe kyndige håndværkere. Produktionsselskabet Warner har sammen med TV2, efter flere års tilløb, lavet en dansk udgave af den britiske tv-succes The REPAIRSHOP. På dansk er programmet kommet til at hedde Værkstedet – nyt liv i gamle minder og har Hans Pilgaard som vært. Udsendelserne er blevet vist de sidste onsdage på TV2 Fri, men kan også ses på TV2 Play.

Jeg blev prøvefilmet første gang helt tilbage i foråret 2018 og er glad for, jeg gik videre i udvælgelsesprocessen. Programmet bevæger sig i krydsfeltet mellem restaurering/reparation og affektionsværdi/minder – og det ligger jo ikke langt fra mit fokus i forhold til en stor del af mine private kunder. Tit og ofte vælger mine kunder at bevare et gammelt møbel, for at det kan videregives til de næste generationer. Og her er det som regel de iboende minder, som er udgangspunktet for bevaringsarbejdet.

Arbejdsformen i ”Værkstedet – Nyt liv i gamle minder” er mig heller ikke fremmed. Det, at hver opgave tit kræver indsigt og kunnen fra flere håndværkere og specialister, indrammer også den tilgang, jeg har til mit arbejde i mit eget værksted.

værkstedet tv2

Jeg har her i efterårets udsendelser primært arbejdet med to genstande. – Et karvsnittet skrin i fyrretræ, skåret af en fårehyrde på Møn, og en model af en skonnertbrig lavet ombord på et handelsskib under 2. Verdenskrig. Så jeg har i to små genstande bevæget mig fra Møn og ud på verdenshavene og tilbage igen. Det har været en fornøjelse at dykke ned i Marlenes skrin og Bertrams modelskib.

Første afsnit af “Værkstedet – Nyt liv i gamle minder” har premiere onsdag den 21. kl. 20:40 på TV2 Fri eller TV 2 Play.

Scroll to Top